Kookhoekje van Xfaatje: slagroomtaart

Vandaag wil ik jullie aan een nieuwe gastblogger voorstellen. Met vreugde kan ik jullie vertellen dat Fatima Zohra (eigenaar van Kookhoekje van Xfaatje) ons maandelijks gaat verblijden met haar overheerlijke recepten. Hieronder zal ze zich voorstellen en gelijk ook haar eerste recept met ons delen.

Kookhoekje van Xfaatje:
Hallo allemaal! Ik ben Fatima Zohra, 22 jaar en eigenaar van Kookhoekje van Xfaatje. Al sinds ik een klein meisje was stond ik regelmatig met mijn moeder in de keuken om kruiden aan te geven, makkelijke groenten te snijden en af en toe te mogen roeren in de soeppan.

Na een tijdje begon ik recepten die ik van mijn moeder heb meegekregen, recepten die ik uitprobeerde uit koekboeken en mijn eigen recepten te delen op internet. Zo ontstond als snel mijn eigen facebook pagina ”Kookhoekje van xfaatje”. Mijn facebook pagina is in een korte tijd enorm gegroeid en zo bereikte ik al snel 5000 vrienden op mijn pagina. Aangezien je een limiet hebt aan vriendschappen en ik die bijna heb overschreden, besloot ik om mijn eigen kook blog te beginnen. Zo kunnen ook anderen mijn kookkunsten blijven volgen.

Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat ik een enorme liefde heb voor koken, bakken en vooral voor lekker eten. Ik wil jullie laten zien dat iedereen kan koken en je nooit de hoop moet opgeven en je zo het koken beetje bij beetje onder de knie zult krijgen.

Voor vandaag wil ik jullie laten zien hoe je een slagroomtaart maakt. Wat hebben we als eerst nodig?

Benodigdheden:

 • Dr. Oetker Biscuitmix
 • 4 eieren
 • 50 ml melk

Voor de decoratie:

 • 500 ml slagroom
 • 2 zakjes Klopfix
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • Aardbeienjam
 • Nougatine
 • fruit naar wens
 

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 150 graden en bekleed je springvorm met bakpapier en zet deze even apart. Pak dan een beslagkom en mix de biscuitmix samen met de eieren en de melk. Ik heb het eerst op de laagste stand voor 2 minuten gemixt en dan op de hoogste stand voor 8 minuten tot een luchtige massa.
slagroomtaart1

Stop dan de biscuit in de voorverwarmde oven op 150 graden voor 30/35 minuten. Ik heb na 20 minuten de oven op 160 graden gezet.
slagroomtaart2

Wanneer je biscuit gaar is laatje het voor 10 minuten afkoelen in de springvorm en dan verwijder je de springvorm en dan laat je de biscuit nog volledig afkoelen.

Vullen en decoreren van de taart!
Zet alvast wat fruit klaar die je wilt gebruiken en doe twee volle eetlepels aardbeienjam in een schaaltje en zet dit even apart. Pak een beslagkom en gier hierin de twee bekertjes slagroom samen met de twee zakjes klopfix en de twee zakjes vanillesuiker. Klop de slagroom dan met een handmixer op de hoogste snelheid stijf en dek je kom af met huishoudfolie en zet de slagroom voor 10 minuten in de koelkast zodat het kan opstijven.
slagroomtaart3

Terug naar de biscuit:
Leg een hand zachtjes op de biscuit zodat deze niet verschuift en snijd met behulp van een taartzaag of gewoon een mes de biscuit een maal horizontaal door midden. Ik heb dit keer de biscuit een keer doormidden gesneden, maar je kunt de biscuit natuurlijk ook twee keer doormidden snijden.

Bestrijk het onderste deel van de taart met de aardbeienjam en verdeel deze netjes met een spatel of een mes. Pak dan weer de slagroom erbij en pak hiervan een flinke eetlepel en verdeel deze over de aardbeienjam.

Als je de taart in twee delen hebt gesneden, kun je de slagroom op de tweede laag smeren. Leg dan de bovenste deel van de taart op de slagroom en druk deze zachtjes aan.
slagroomtaart4

Pak dan een volle eetlepel slagroom en bestrijk met behulp van een spatel of mes de hele taart. Decoreer de rand van de taart dan met de Nougatine en druk met je hand de Nougatine voorzichtig tegen de randen aan.

Vul dan een spuitzak met de overgebleven slagroom en spuit op de taart acht toefjes en dan kun je de slagroomtaart decoreren naar wens.
slagroomtaart5
slagroomtaart6

Super leuk om te maken en een heerlijke taart die bij iedereen in de smaak zal vallen. ❤ Vergeet niet een kijkje te nemen op mijn blog en Facebook. Mochten jullie verder nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Liefs,
Xfaatje

25 Comments on Kookhoekje van Xfaatje: slagroomtaart

 1. Manon
  April 7, 2014 at 9:05 am (2 years ago)

  Dat ziet er lekker uit!

  Reply
 2. Svenja
  April 7, 2014 at 10:21 am (2 years ago)

  Oehlala, dat ziet er erg lekker (en mooi) uit!

  Reply
 3. Jorien
  April 7, 2014 at 4:53 pm (2 years ago)

  Ooh yummie, dit ziet er delish uit!

  Reply
 4. Melissa
  April 7, 2014 at 8:15 pm (2 years ago)

  Ziet er heerlijk uit!
  x

  Reply
 5. The AnarCHIC
  April 7, 2014 at 11:35 pm (2 years ago)

  we want to eat this fabulous cake right now!
  Un abbraccio,
  Eva e Valentina the anarCHIC

  Reply
 6. Galya
  April 7, 2014 at 11:40 pm (2 years ago)

  Yammy , looks so good, I will definetly try to make it!!

  Reply
 7. Nilou
  April 8, 2014 at 10:12 am (2 years ago)

  Looks so good….I could have that for breakfast….ya know….

  Reply
 8. Bouchra
  April 13, 2014 at 10:47 pm (2 years ago)

  yummu! yummy! Tbarkallah 3lik 😉 Oh, I wouldn’t make a similar one even in my dreams 😀
  Thank you for the nice words
  Kiss kiss
  Bouchra

  Reply
 9. Iman
  April 30, 2014 at 9:48 pm (2 years ago)

  Ziet er lekker uit!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *